آموزش پرورش مرغ گوشتی | آب و غذا

آموزش پرورش مرغ گوشتی | آب و غذا
  • این پست را با دیگران به اشتراک بزارید:
Share on facebook
فیسبوک
Share on linkedin
لینکدین
Share on twitter
توییتر
Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتس اپ
Share on pinterest
پینترست
Share on email
ایمیل

در قسمت دوم دوره آموزشی پرورش مرغ گوشتی به موضوع آب و غذا می پردازیم که اطلاعات لازم در مورد جیره جوجه های گوشتی را در اختیار شما قرار می دهد. همچنین در قسمت اول به موضوع بسیار مهم تاسیسات و تجهیزات یک مرغداری گوشتی پرداختیم که اطلاع از این موضوع بر هر مرغداری ضروری است.

آموزش پرورش مرغ گوشتی (قسمت دوم: آب و غذا)

 

روزانه جیره جوجه های گوشتی که از نظر مقدار کافی باشد و دارای مواد مغذی کافی، جهت تامین احتیاجات حیوان از نظر سلامت و آسایش باشد را باید تامین کرد. موقعی که میزان غذا و احتیاجات حیوانات به مواد مغذی را در نظر بگیریم. باید تعدادی از عوامل را در نظر داشته باشیم :

  1. وضعیت فیزیولوژیکی
  2. ترکیب تغذیه ای غذا
  3. سن
  4. جنس
  5. اندازه
  6. وضعیت سلامت
  7. کیفیت جیره
  8. سرعت رشد
  9. سطح خوراک دهی قبلی
  10. دفعات خوراک دهی
  11. اثرات ژنتیکی سویه یا نژاد
  12. سطح فعالیت و گردش
  13. حداکثر دوره های محرومیت غذایی

در ارتباط با عوامل فوق و تغییرات قابل ملاحظه ای که بین حیوانات مختلف رخ می دهد احتیاجات غذا و مواد مغذی از یک حیوان به دیگری متفاوت می باشد. بنابراین مناسب نیست که مقادیر خاصی از غذا و مواد مغذی مورد نیاز را به عنوان حداقل استاندارد معین کنیم ترکیب مواد مغذی، دفعات و مقدار خوراک دهی، آلودگی های موجود در آب و غذا و دسترسی به دانخوری و آبخوری همگی پارامترهای مهم هستند.

آب باید از نظر محتوای مواد معدنی و آلودگی میکروبی آزمایش شود و برای طیور مناسب تشخیص داده شود. اگر لازم باشد باید به دفعات بیشتری بر آب نظارت داشت تا مناسب بودن آن مورد تایید قرار گیرد. نظارت بر مصرف آب و غذا یک هشدار اولیه برای تغییرات ناگهانی در عملکرد، سلامت و وضعیت جوجه های گوشتی خواهد بود. کفایت جیره برای تامین احتیاج گله، می تواند به وسیله تعیین وزن بدن جوجه گوشتی یک روزه بروشوری به همراه آنها ارایه می شود که می توان مورد استفاده واقع گردد.

جیره جوجه های گوشتی

 

حداقل استانداردها برای آب و غذا

  • الف) غذا باید هر روز برای تمام جوجه ها فراهم شود به استثنای روز کشتار؛
  • ب) غذا باید به طریقی فراهم شود که از رقابت شدید و آسیب به پرندگان پیشگیری کند؛
  • ج) جوجه های گوشتی باید مقادیر کافی غذا و مواد مغذی دریافت کنند تا :
    1. هر پرنده قادر به حفظ سلامت خود باشد.
    2. هر پرنده قادر به تامین تقاضاهای فیزیولوژیک خود باشد.
    3. هر پرنده قادر به اجتناب از اختلالات تغذیه ای و متابولیکی باشد.
  • د) اندازه ذرات غذا بایستی برای اندازه پرنده مناسب باشد؛
  • ه) تمام جوجه ها باید دسترسی مداوم به آبی داشته باشند که خوش خوراک بوده و برای سلامت پرنده ضرری نداشته باشد؛
  • و) نمونه های نماینده (حداقل ۵ درصد) از گله جوجه گوشتی باید به طور هفتگی وزن شوند و این وزن های ثبت شده با چارت رشد توصیه شده در شرایط مناسب مدیریتی مقایسه شوند؛
  • ز) اگر سرعت رشد نمونه، ۱۰ درصد یا بیشتر از چارت رشد توصیه شده متفاوت باشد فورا باید از مشورت با یک مشاوره خوب بهره جست؛
  • ح) حیوانات تلف شده یا حذفی که نمی توانند به آب و غذا دسترسی داشته باشند باید در حین بازرسی های روزانه، از سالن خارج و بلافاصله معدوم گردند؛

حداقل استانداردها برای جیره جوجه های گوشتی

 

جیره های جوجه های گوشتی

تغذیه طیور مبحث بسیار گسترده ای است که دربرگیرنده اطلاعاتی در رابطه با فیزیولوژی و آناتومی دستگاه گوارش، شناخت مواد غذایی و محدودیت های کاربرد آنها، فرموله کردن و ترکیب این مواد و مسایل پیچیده دیگر است. لذا در این قسمت به مختصری بسنده می کنیم. مواد اساسی تشکیل دهنده جیره طیور اجزای خاص و معینی هستند. به منظور تامین نیازهای غذایی طیور در ترکیب هر جیره مواد غذایی مختلفی استفاده می شود.

اجزای اساسی جیره عبارتند از :

  1. کربوهیدرات ها، غلات (ذرت، مایلو، جو و…) و برخی مواد دیگر غنی از کربوهیدرات از این جمله اند. منابع کربوهیدرات بزرگترین جیره را تشکیل می دهند.
  2. چربی ها معمولا در جیره هایی که بخواهند غنی از انرژی باشند از چربی ها استفاده می کنند.
  3. ضایعات کارخانجات آرد سازی این مواد ضایعاتی هستند که هنگام آسیاب شدن گندم، برنج، ذرت و دیگر غلات به دست می آیند.
  4. گیاهان سبز شامل گیاهان سبز خشک شده از قبیل پودر یونجه خشک شده، علف های سبز و برگ های خشک درختان می باشند.
  5. پروتئین گیاهی شامل کنجاله های حاصله از سویا، تخم پنبه، بادام زمینی و موادی از این قبیل هستند. بعد از غلات، این مواد بخش بزرگ جیره را تشکیل می دهند.
  6. پروتئین ماهی این گروه شامل پودر ماهی و مواد حاصله از ماهی است.
  7. پروتئین حیوانی این گروه شامل پودر گوشت و استخوان، مازاد کشتارگاه طیور، مازاد محصولات لبنی و موادی از این قبیل است.
  8. مکمل های اسید آمینه، اغلب مخلوط های حاصل از ترکیب مواد اولیه غذایی طبیعی، از نظر یک یا چند اسید آمینه کمبود دارند. این کمبود را معمولا با افزودن مکمل های اسید آمینه به جیره برطرف می کنند.
  9. مواد معدنی اصلی این مواد عبارتند از : منابع کلسیم، فسفر، نمک طعام، پتاسیم، منیزیم و گوگرد.
  10. مواد معدنی کمیاب از جمله مواد معدنی کمیاب منگنز، آهن، مس، روی، سلینوم و … را می توان نام برد.
  11. مکمل های آنتی بیوتیکی در جیره های طیور گوشتی ممکن است مقدار ناچیزی از آنتی بیوتیک ها به عنوان محرک رشد استفاده شود. این آنتی بیوتیک ها را نباید با آن گروه از آنتی بیوتیک هایی که به منظور دارویی استفاده می شوند اشتباه کرد.
  12. مکمل های ویتامینی به صورت کنسانتره در جیره استفاده می شوند.
  13. آنتی اکسیدان ها به منظور جلوگیری از تراشیدگی و تخریب اجزای معین غذا، آنتی اکسیدان ها را به ترکیب جیره می افزایند.
  14. گاهی بعضی داروها مثل کوکسیدیوتستات ها و داروهای دیگر را به فرمول غذایی می افزایند.
  15. مواد دیگر این مواد شامل گزانتوفیل ها، هورمون ها، آنزیم ها، ادویه جات، پیوند دهنده های پلتها و موادی از این قبیل هستند که تنها در شرایط خاص استفاده می شوند.

در لیست بالا تمامی قسمت های مختلف غذا که به صورت مواد غذایی اولیه در جیره ها استفاده می شود ذکر شده است. در یک جیره بالانس باید در حدود ۴۰ ماده مغذی در محدوده معینی وجود داشته باشد. اغلب غذاهای طیور می بایستی دارای ۲۰ تا ۲۵ ماده اولیه غذایی باشند تا حداقل نیازهای طیور تامین گردد.

جیره های جوجه های گوشتی

ادامه دوره آموزشی پرورش مرغ گوشتی | آب و غذا را که شامل عنوان های زیر است، در اپلیکیشن اندروید آموزشگاه مجازی مرغداری بخوانید:

  • اساس فرمول نویسی
  • تقسیم بندی جیره ها

در این اپ علاوه بر این موضوع، 100ها مطلب آموزشی مفید و بروز دیگر در زمینه پرورش انواع مرغ در دسترس شما قرار می گیرد که یک بانک اطلاعاتی بزرگ در زمینه مرغداری است. این یک اپ ساده نیست!

پیام بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *